Spillanmelder usikker på om han vil anmelde spillet Hogwarts Legacy

Foto: Sean Stone fra Unsplash
Foto: Sean Stone fra Unsplash

Rune Fjeld Olsen er en av Norges mest fremtredende spillanmeldere. Han er blant de som drifter spillkollektivet Level Up Norge, og skriver også anmeldelser for NRK.

Da Olsen i en NRK-artikkel skulle trekke frem hvilke spill han gledet seg mest til i 2023, så var det en stor tittel som uteble. Mega-satsingen «Hogwarts Legacy» var ikke å finne på listen.

I stedet hadde Olsen lagt ved en notis, hvor han opplyste leserne om at dette var et av spillene han hadde vanskeligheter med å omtale. Han skriver at han ikke helt vet hvordan han som anmelder skal forholde seg til blant annet «Hogwarts Legacy».

– Jeg har en prinsipiell holdning om at kunst eksisterer for seg selv, uavhengig av hvem det kommer fra. Samtidig så eksisterer de ikke i et vakuum. Det er naturlig og sunt at vi som anmelder underholdningsprodukter har gjort oss opp noen tanker rundt omstendighetene til produktene, sier Fjeld Olsen til VG.

Det er J.K Rowlings syn på det biologiske kjønn som gjør at Rune Fjeld Olsen ikke ville gi spillet særlig oppmerksomhet i artikkelen sin.  Han sier til VG at under normale omstendigheter ville han gledet seg til å skrive anmeldelse, men at han nå er usikker på hva han vil gjøre. Spillet bygger nemlig på det universet J.K Rowling har skapt, og Rune Fjeld Olsen er svært negativ til det han kaller Rowlings “transofobiske korstog”.

– Transpersoners rettigheter er viktig for meg personlig, og noe jeg er opptatt av. Det å sette meg ned, og late som om kontroversen ikke eksisterer, ville vært utrolig vanskelig, sier han til VG.

Tiden frem til lansering vil han bruke på å tenke seg om.

– Jeg er ikke ferdig debattert med meg selv heller. Det er komplisert og avansert. Det er en kollisjon mellom prinsippet mitt med å skille kunst og skaper, og hva jeg subjektivt tenker. Så dette er ikke en sak hvor jeg vet hundre prosent vet hva jeg mener.

Dele
E-post
Facebook
Twitter
LinkedIn
Bli med i diskusjonen
Flere

Aktuelle nyheter