Prosessen mot Päivi Räsänen har startet

Foto: Tingey Injury Law Firm fra Unsplash
Foto: Tingey Injury Law Firm fra Unsplash

Torsdag startet ankesaken mot den kjente finske politikeren Päivi Räsänen i lagmannsretten i Helsingfors. Hun ble tidligere gjenvalgt som representant til det finske parlamentet.

Petter Olsen, medieleder i IMF, skriver i Sambåndet at det er kristendomme som tro som er på tiltalebenken i Finland. I følge Petter Olsen har førsteamanuensis ved Universitet i Helsingfors, Timo Eskola, studert påtalemyndighetens 26 sider lange ankeskrift. Eskola mener at det er nettopp syndskonseptet aktoratet nå vil bygge ankesaken på. Ettersom tingretten allerede har avvist at det Päivi Räsänen har sagt eller skrevet, er ulovlig, må anklagen rettes inn mot hennes religiøse synspunkter.

Aktoratet vil hevde at selv om den kristne politikeren ikke fornærmer individuelle homoseksuelle personer, eller sier at de er mindreverdige, så er det å si at homoseksuelle handlinger er synd, i seg selv støtende og fratar homoseksuelle personer deres menneskelige verdighet.

Dersom dette argumentet skulle vinne fram, blir i følge Petter Olsen den kristne kirkes forståelse av synd ulovlig i Finland. – At dette er del av kristen lære, fjerner ikke det nedverdigende aspektet, hevder aktoratet i ankeskriftet.

Aktoratet ønsker altså at den kristne kirke forandrer sin to tusenårige lære om seksuelt samliv. Hva som da blir det neste, vet vi ikke, men da har man brutt en grense som til nå ha vært utenkelig.

Dele
E-post
Facebook
Twitter
LinkedIn
Bli med i diskusjonen
Flere

Aktuelle nyheter

Foto: Dainis Graveris fra Unsplash

Farlig lettvint om kjønn

I sitt innlegg Det androgyne 13.07. prøver Jørg Arne Jørgensen (JAJ) å stille seg utenfor debatten og gi kjønn en analyse fra et slags olympisk