Pinsebevegelsen: Vi tar sterk avstand fra innskrenking av homofiles grunnleggende menneskerettigheter

Foto: Linkedin Sales Solutions fra Unsplash
Foto: Linkedin Sales Solutions fra Unsplash

Etter at det ble kjent at pinsemenigheter i Ghana støtter en kriminalisering av homofile, etterspurte avisen Vårt Land en respons fra pinsebevegelsen i Norge. Nå kommer den, og daglig leder i Pinsebevegelsen Norge Ingunn E Ulfsten, svarer slik:

Vi tar sterk avstand fra innskrenking av homofiles grunnleggende menneskerettigheter, både i Norge og i resten av verden. Særlig knyttet til dødsstraff, forbud, voldsbruk og fengsling, som er aktualisert i Afrika.

Vi har over tid benyttet de kanaler vi har internasjonalt til å ta opp denne type spørsmål, og vi jobber blant annet strategisk med våre bistandspartnere på dette feltet. Norsk pinsebevegelse har ikke noe direkte samarbeid med Ghana eller de lokale pinsemenigheter som er nevnt i denne saken. Vi er imidlertid assosierte medlemmer i Assemblies of God (AOG) – og vil ta kontakt med deres internasjonale lederne knyttet til disse spørsmålene i etterkant av dette.

Vår erfaring med internasjonal samhandling og den beste vei til å skape forandring, er gjennom dialog. Hvis vi fra vesten kommer for å ta tydelige oppgjør inn i en annen kulturell kontekst, stenges dørene og vi oppnår ikke noe. Vi ønsker en videre dialog som fremmer et trygt samfunn der verken kristne eller andre homofile må møtes i hemmelighet for ikke å utsette seg selv for fare.

Dele
E-post
Facebook
Twitter
LinkedIn
Bli med i diskusjonen
Flere

Aktuelle nyheter

Foto: Rubaitul Azad fra Unsplash

El Salvador forbyr kjønnsideologi i skoleverket

President Nayib Bukele forbyr alt utdanningsmateriell som inneholder såkalt kjønnsideologi fra offentlige skoler og universiteter i El Salvador. Det skriver Document.no. FDocument.no skriver at forbudet

Foto: T Hwang fra Unsplash

Finnmark dropper regnbuefarger på skolesekk

Avgjørelsen falt i hovedutvalget for samferdsel i Finnmark fylkeskommune i går, melder Altaposten. Høyre, Fremskrittspartiet og Industri- og næringspartiet fremmet forslaget om at «sekkene skal være