Museum of Pop Culture i Seattle fjerner alle referanser til forfatter J. K. Rowling

Foto: Shayna Douglas fra Unsplash
Foto: Shayna Douglas fra Unsplash

Museum of Pop Culture i Seattle fjerner de nå alle referanse til forfatter J. K. Rowling i sin utstiling av Harry Potter-samleobjekter.

J. K. Rowling er en av verdens mest kjente forfattere og har skrevet de syv romanene om Harry Potter.

Hun har engasjert seg i transdebatten og argumentert, ut fra et feministisk ståsted, for at transkvinner ikke er kvinner.

Fjernet fra Hall of fame

Rowling mener kjønn er noe biologisk, og at menn ikke kan velge å bli kvinner. Hun har også gitt sin støtte til kvinner som har mistet jobben for å ytre liknende meninger.

Dette engasjementet gjør at forfatteren nå er strøket fra popkultur-museets Hall of fame. Navnet hennes er også fjernet fra utstillingen av Harry Potter-samleobjekter.

Det skriver Daily Mail.

Det var Subjekt som først omtalte saken i Norge.

– Superhatefull

I et blogginnlegg forklarer museets prosjektleder Chris Moore avgjørelsen med at Rowling er «superhatefull og splittende».

Moore, som selv identifiserer seg som transseksuell skriver i blogginnlegget at Rowling er for høylytt i sine uttalelser om hva en kvinne er.

– Det er en viss kald, hjerteløs, gledessugende skapning i Harry Potters verden, og denne gangen er det faktisk ikke en desperant, skriver Moore.

Prosjektlederen viser til fantasivesenet desperanter, som vokter fengselet Azkaban i Harry Potter-bøkene. Desperantene suger ut offerets sjel gjennom et «kyss».

Dele
E-post
Facebook
Twitter
LinkedIn
Bli med i diskusjonen
Flere

Aktuelle nyheter