Måtte velge mellom jobb og tro

Foto: Joey Csunyo fra Unsplash
Foto: Joey Csunyo fra Unsplash

På mandag forrige uke begynte Andrew Thorburn (57) som administrerende direktør for «Essendon Football Club», fra Melbourne i Australia.

Essendon er en av Australias mestvinnende og mest kjente fotballklubber og spiller i den øverste divisjonen for australsk fotball.

Tirsdag, etter å ha jobbet én dag i klubben, leverte han sin oppsigelse.

Årsaken

I et styremøte med klubben, ble Thorburn bedt om å trekke seg fra sin rolle som styreleder i kirken.

Det ble ansett som en interessekonflikt at han var administrerende direktør for en inkluderende klubb, samtidig som han var medlem i en kirke med diskriminerende syn.

Det kommer frem i en pressemelding fra klubben på tirsdag.

Thorburn er styreleder i kirken «City on a Hill» i Melbourne, Australia.

Etter at Thorburn startet i jobben på mandag, gravde pressen frem flere taler fra kirken som inneholdt uttalelser som var imot abort og som fastholdt et klassisk ekteskapssyn – at ekteskapet er mellom en mann og en kvinne.

Det endte med et ultimatum: Thorburn måtte enten si opp styrevervet i kirken eller trekke seg fra klubben. Det hele endte med at den kristne 57-åringen motvillig sendte inn sin oppsigelse.

Delstaten Victorias statminister Daniel Andrews, kalte kirkens syn sjokkerende, og sa:

“I don’t support those views, that kind of intolerance, that kind of hatred, bigotry. It is just wrong,”

– Kristen tro ikke tolerert

Tirsdag la Thorburn ut en uttalelse på LinkedIn, et sosialt nettverk rettet mot yrkeslivet.

Der uttrykker han sorg over situasjonen og for samfunnsutviklingen, hvor tanke-, samvittighets- og trosfriheten ikke lenger er like sterk.

– Det har blitt klart for meg at min personlige kristne tro ikke er tolerert eller godkjent i offentligheten, i alle fall av noen og kanskje av mange, skriver han.

 

– De (mediene jou. anm.) gjorde det klart at min kristne tro og min tilknytning til en kirke var uakseptabel i vår kultur, hvis du ønsker å ha en lederposisjon i samfunnet.

Selv skriver han at han ikke er enig med kirken sin på alle punkter. Og at han alltid har vist at han er inkluderende og respektfull overfor alle typer mennesker.

– Australia har en lang tradisjon for mangfold og religionsfrihet, og det må også inkludere å bevare rom for religiøse mennesker til å kunne ytre deres religiøse overbevisninger, sier Thorburn.

– Interessekonflikt

I en pressemelding publisert på Essendons hjemmeside, skriver klubben følgende: «Styret respekterer Andrews avgjørelse».

Den fungerende administrerende direktøren for Essendon, Nick Ryan, uttalte seg også i pressemeldingen.

– Jeg vil poengtere at dette ikke handler om å sverte noen for deres personlige religiøse tro, men å oppklare en interessekonflikt med en organisasjon som har syn som ikke samsvarer i det hele tatt med våre verdier som en trygg, inkluderende, mangfoldig og innbydende klubb, skriver han.

 

Les en utfyllende artikkel i The Guardian

Dele
E-post
Facebook
Twitter
LinkedIn
Bli med i diskusjonen
Flere

Aktuelle nyheter

Foto: Samantha Gades fra Unsplash

Pride-uke i norsk ishockey

Denne uka er det Pride-uke i norsk ishockey, og det blir også markert i NRKs Supernytt. Supernytt er et program det er vanlig for norske