Måtte velge mellom jobb og tro

Foto: Joey Csunyo fra Unsplash
Foto: Joey Csunyo fra Unsplash

På mandag forrige uke begynte Andrew Thorburn (57) som administrerende direktør for «Essendon Football Club», fra Melbourne i Australia.

Essendon er en av Australias mestvinnende og mest kjente fotballklubber og spiller i den øverste divisjonen for australsk fotball.

Tirsdag, etter å ha jobbet én dag i klubben, leverte han sin oppsigelse.

Årsaken

I et styremøte med klubben, ble Thorburn bedt om å trekke seg fra sin rolle som styreleder i kirken.

Det ble ansett som en interessekonflikt at han var administrerende direktør for en inkluderende klubb, samtidig som han var medlem i en kirke med diskriminerende syn.

Det kommer frem i en pressemelding fra klubben på tirsdag.

Thorburn er styreleder i kirken «City on a Hill» i Melbourne, Australia.

Etter at Thorburn startet i jobben på mandag, gravde pressen frem flere taler fra kirken som inneholdt uttalelser som var imot abort og som fastholdt et klassisk ekteskapssyn – at ekteskapet er mellom en mann og en kvinne.

Det endte med et ultimatum: Thorburn måtte enten si opp styrevervet i kirken eller trekke seg fra klubben. Det hele endte med at den kristne 57-åringen motvillig sendte inn sin oppsigelse.

Delstaten Victorias statminister Daniel Andrews, kalte kirkens syn sjokkerende, og sa:

“I don’t support those views, that kind of intolerance, that kind of hatred, bigotry. It is just wrong,”

– Kristen tro ikke tolerert

Tirsdag la Thorburn ut en uttalelse på LinkedIn, et sosialt nettverk rettet mot yrkeslivet.

Der uttrykker han sorg over situasjonen og for samfunnsutviklingen, hvor tanke-, samvittighets- og trosfriheten ikke lenger er like sterk.

– Det har blitt klart for meg at min personlige kristne tro ikke er tolerert eller godkjent i offentligheten, i alle fall av noen og kanskje av mange, skriver han.

 

– De (mediene jou. anm.) gjorde det klart at min kristne tro og min tilknytning til en kirke var uakseptabel i vår kultur, hvis du ønsker å ha en lederposisjon i samfunnet.

Selv skriver han at han ikke er enig med kirken sin på alle punkter. Og at han alltid har vist at han er inkluderende og respektfull overfor alle typer mennesker.

– Australia har en lang tradisjon for mangfold og religionsfrihet, og det må også inkludere å bevare rom for religiøse mennesker til å kunne ytre deres religiøse overbevisninger, sier Thorburn.

– Interessekonflikt

I en pressemelding publisert på Essendons hjemmeside, skriver klubben følgende: «Styret respekterer Andrews avgjørelse».

Den fungerende administrerende direktøren for Essendon, Nick Ryan, uttalte seg også i pressemeldingen.

– Jeg vil poengtere at dette ikke handler om å sverte noen for deres personlige religiøse tro, men å oppklare en interessekonflikt med en organisasjon som har syn som ikke samsvarer i det hele tatt med våre verdier som en trygg, inkluderende, mangfoldig og innbydende klubb, skriver han.

 

Les en utfyllende artikkel i The Guardian

Dele
E-post
Facebook
Twitter
LinkedIn
Bli med i diskusjonen
Flere

Aktuelle nyheter

Les boka Har du lyst har du lov

Her kan du lese den mye diskuterte boka Har du lyst har du lov, av den kjente psykologen og sexologen Thore Langfeldt: https://www.nb.no/items/2e4cc55e4a3d7a3cf43fba29206769f4?page=0