Kristie Higgs anker dommen i engelsk arbeidsrett

Foto: Tingey Injury Law Firm fra Unsplash
Foto: Tingey Injury Law Firm fra Unsplash

Kristie Higgs, en kristen skolearbeider som ble avskjediget for å ha uttrykt bekymring for transaktivisme og seksualundervisning ved sønnens Church of England barneskole, anker nå avskjedigelsen fra skolen.
Med støtte fra Christian Legal Center vil Kristie Higgs anke sin oppsigelse ved Employment Appeal Tribunal, London, 1. – 2. mars.
Andrea Williams, administrerende direktør for Christian Legal Centre, sier:

«Den forrige dommen i denne saken bør angå alle oss som bryr oss om friheten til å være en kristen troende i Storbritannia.
“Kristie har visstnok blitt avskjediget, ikke for innleggene hun har laget, men for en bevisst forvrengt og uvennlig tolkning av innholdet hun lenket til.
«Selv om innlegget hennes var privat for familie og venner, blir hun holdt ansvarlig for hva andre kan gjøre med det. Selv om ingen faktisk tror eller hevdet at Kristie har hatefulle synspunkter, ble hun sparket fordi en anonym “venn” sa at de var det, og fordi andre kanskje mente det samme.
«Det er klart at det ikke har kommet noen reell skade på skolens omdømme som følge av stillingene hennes, men at hun har blitt avskjediget som om det hadde blitt det. Innleggene var ikke engang i forhold til ungdomsskolen, men om bøkene som ble lest på sønnens barneskole.
“Denne høringen har avslørt en klar urettferdighet, og vi vil støtte Kristie så lenge det tar å oppheve denne dommen.”

Les mer: Daily Mail

Dele
E-post
Facebook
Twitter
LinkedIn
Bli med i diskusjonen
Flere

Aktuelle nyheter