Johnson: Eventuelt “mildt” forbud mot konverteringsterapi i Storbritannia

Foto: Priscilla Du Preez fra Unsplash
Foto: Priscilla Du Preez fra Unsplash

I Storbritannia går det mot et forbud mot samtaletilbud som defineres som konverteringsterapi. Tilbudet, som også omtales som «homoterapi», er forsøk på å endre en persons seksuelle legning: fra å være skeiv til å bli heterofil.

I et brev sendt i mars uttrykker den kristne organisasjonen Evangelical Alliance bekymring på vegne av sine 3.500 menigheter, det skriver Christian Post:

«Dersom en person, som opplever uønsket tiltrekning til samme kjønn, oppsøker en pastor for å be om råd, kan kirkelederen da bli straffet», spør menighetene.

Nei, svarer statsminister Boris Johnson nå.

– Som myndighetene gjorde tydelig i 2018, kommer vi til å fortsette å tillate at voksne får passende pastoral støtte (inkludert bønn) i kirker og andre religiøse sammenhenger, i utforskningen av deres seksuelle orientering eller kjønnsidentitet, skriver Johnson i svaret sitt.

  • Seksuell reorientering, også omtalt som homoterapi eller konversjonsterapi, er forsøk på å endre en persons seksuelle legning fra å være homofil eller bifil, til å bli heterofil.
  • Temaet fikk spesiell oppmerksomhet i 2019, på grunn av VGTVs serie «Homoterapi» og reaksjonene som kom på at det kristne nettverket Til helhet inviterte irske Mike Davidson til Norge, for å fortelle om sin endring fra homofil til hetrofil.
  • Regjeringen har lovet et forbud, men dette har drøyd flere ganger.

Vil ta forbudet ett steg videre

Organisasjonen som står bak bekymringen er en av flere religiøse grupper som har støttet det britiske forbudet mot konverteringsterapi. De har imidlertid også vært opptatt av man fortsatt skal kunne forkynne «en bibelsk kristen lære» om ekteskap og seksualmoral.

I svaret sitt til Evangelical Alliance legger statsministeren til:

– I likhet med dere, ønsker jeg ikke å se geistlige og kirkemedlemmer kriminalisert for å drive normal «ikke-påtvunget» aktivitet, skriver Boris Johnson.

Den britiske loven mot «homoterapi» er ventet senere i år. Enkelte LHBTQ+-aktivister tar til orde for et fullstendig forbud mot alle tilbud som har til hensikt å hjelpe personer med å legge fra seg uønsket seksuell tiltrekning eller andre utfordringer knyttet til kjønn.
Dele
E-post
Facebook
Twitter
LinkedIn
Bli med i diskusjonen
Flere

Aktuelle nyheter