J. K. Rowling i transetrøbbel

Abstrakt - Blå himmel
Foto: Matthew Mcbrayer fra Unsplash
Julie Dahle i Document skriver:
Også i England må man i disse dager være forsiktig med å legge seg ut med den nye tids hypermoralister. Dette har kvinnen bak Harry Potter, J.K. Rowling fått erfare. Hun stemples som transfob etter å ha uttrykt støtte til en kvinne som mistet jobben sin, fordi hun hevdet at transkvinner ikke egentlig er kvinner.

Dommer James Tayler slo fast at den biologiske holdningen til  kjønn er «uforenlig med andres menneskeverd og grunnleggende rettigheter» og «ikke verdig til respekt i et demokratisk samfunn.» Forfatter J.K. Rowling stemples som transfob etter arbeidsrettsdom.

Harry Potter-forfatter J.K. Rowling blitt beskyldt for å være transfob fordi hun har tatt Forstater i forsvar. Det kommer vi tilbake til, men først må vi skru klokken tilbake til 2015, da Storbritannia vedtok en stor endring i The Gender Recognition Act – lov om juridisk kjønn. Tidligere måtte briter som ønsket å endre juridisk kjønn få søknaden godkjent av minst to leger eller psykologer, mens de etter 2015 bare må levere et egenerklæringsskjema. Lovendringen innebar at hvem som helst i myndig alder kan endre juridisk kjønn og få fulle rettigheter som selvvalgt mann eller kvinne.

Les mer: Document.no

 

Å ha rett til å kalle seg hva man vil og kle seg hvordan man vil er menneskerettigheter. Når man blir lovpålagt å kalle menn kvinner er det totalitært.

Kjøp boken til Kjell Skartveit her!


Dele
E-post
Facebook
Twitter
LinkedIn
Bli med i diskusjonen
Flere

Aktuelle nyheter