Israel utvider muligheten for surrogati til homofile par, enslige og transpersoner

Foto: Taylor Brandon fra Unsplash
Foto: Taylor Brandon fra Unsplash

Lovendringen, som skal gjelde fra 11. januar, ble presentert av helseminister Nitzan Horowitz tirsdag, og han kommenterte vedtaket slik:

Dette er en historisk dag for kampen til LHBT-samfunnet i Israel og for det israelske samfunnet som helhet. Vi setter en stopper for år med urettferdighet og diskriminering – surrogati-likestillingsrevolusjonen er i gang.
Den nye forskriften forankrer Høyesteretts kjennelse og sier ganske enkelt det som skulle være helt selvinnlysende – likhet. Fra nå av vil vi behandle hver forelder og hver familie likt. Alle har rett til foreldreskap, hetero og LHBT, enslige og par. “Jeg er glad for å si at transpersoner også vil få tilgang til surrogatiordningen i Israel.

Surrogati har tidligere kun vært tilgjengelig for heterofile par i Israel, under strenge betingelser. Men for to år siden bestemte Israels høyesterett at dette var et brudd på menneskerettighetene. De advarte regjeringen om at de selv ville endre på denne loven, dersom regjeirngen ikke ordnet opp i dette.

Så langt har rundt 100 israelske kvinner sagt seg villige til å bli surrogatmødre, ifølge landets helsedepartement.

Nå vil altså alle innbyggere i Israel – inkludert single menn, homofile par og traspersoner – kunne bli foreldre ved hjelp av surrogati. Det skriver Jerusalem Post.

 

Dele
E-post
Facebook
Twitter
LinkedIn
Bli med i diskusjonen
Flere

Aktuelle nyheter

Foto: Tingey Injury Law Firm fra Unsplash

Prosessen mot Päivi Räsänen har startet

Torsdag startet ankesaken mot den kjente finske politikeren Päivi Räsänen i lagmannsretten i Helsingfors. Hun ble tidligere gjenvalgt som representant til det finske parlamentet. Petter