Innbyggerne i Litauen protesterer mot liberal familiepolitikk

Familie
Foto: Timon Studler fra Unsplash

I Litauen tok titusener til gatene for å protestere mot familielovgivningen den 15. mai.

Litauen er et tradisjonelt katolsk land, men det nåværende parlamentet har en aktiv LHBT-agenda, og nylig utarbeidet parlamentet lovgivning som tillater partnerskap for par av samme kjønn. Det skriver Lifesitenews.

Ifølge en Eurobarometer-undersøkelse fra 2019 er 70 prosent av litauerne imot lovlig anerkjennelse av partnerskap av samme kjønn. Som svar på lovutkastet organiserte litauiske borgere “The Great Family Defense March”, den første store protesten på mange år.

Om morgenen 15. mai reiste tusenvis av borgere til hovedstaden Vilnius. Køen av biler til folk som kjørte fra landsbygda og inn til byen, var flere mil lang. De samlet seg i Vingis Park, mange med det litauiske flagget og våpenskjoldet.

En litauisk kilde fortalte LifeSite at marsjen hadde som mål å stoppe lovgivningsprosessen til Istanbul-konvensjonen, “som er annonsert som et middel til å beskytte kvinner mot vold når den i virkeligheten aksepterer begrepet kjønnsidentitet [ideologi].” De håpet også å stoppe parlamentet fra å legalisere “ekteskap” av samme kjønn.

Dele
E-post
Facebook
Twitter
LinkedIn
Bli med i diskusjonen
Flere

Aktuelle nyheter

Foto: Krzysztof Kowalik fra Unsplash

Pride art blir årets Olsokkunstner

Stiklestad Nasjonale Kultursenter ønsker et mangfold av stemmer. Derfor skal kunstnerkollektivet Pride Art være årets Olsokkunstner under Olsokdagene. Det sier direktør ved Stiklestad Nasjonale Kunstsenter

Foto: Szabo Viktor fra Unsplash

Hva skjer i britisk skole?

Her skjer i britisk skole? Her gir det konservative parlamentsmedlemmet Miriam Cates en gjennomgang av hva britiske barn kan møte. Foredraget anbefales.