Håndballtrener: Galt å overnatte på Oslofjord Convention

Bilde av hallen Oslofjord Arena
Bilde fra Oslofjord Arena

Hvilke vurderinger har beslutningstakerne gjort for å skape trygge arenaer for sine skeive ungdommer? Det spør håndballtrener Sølve Sundrehagen i Tønsberg Blad. Treneren reagerer etter en rekke håndballag overnattet på Oslofjord Convention Center under Skjærgårdslekene i helgen som  er et kommersielt konferansesenter som ligger i Melsomvik i Sandefjord kommune. Det skriver Vårt Land.

Kjernen av problemet ligger i at Oslofjord Convention Center (OCC) er eid av Brunstad Christian Church (BCC), som Sundrehagen mener har et problematisk syn på homofili.

Sundrehagen ønsker å stille beslutningstakerne i Nøtterøy Håndball til ansvar. Klubben deltok i Pride-måneden, men kun to måneder senere oppfordret de ifølge Sundrehagen lag til å overnatte på Oslofjord.

– Hvilke vurderinger har de gjort når det gjelder inkludering? spør han.

Har ikke oppfordret noen

Daglig leder i Nøtterøy Håndball, Roger Meyer, sier imidlertid til Tønsberg Blad at de ikke har oppfordret til å overnatte på Oslofjord. Det er lagene selv har bestemt selv, sier han.

85 prosent av deltakerne på Skjærgårdsleken endte opp med å overnatte på Oslofjord, skriver Tønsberg Blad.

Meyer presiserer videre at det var opplyst i invitasjonen til lagene at det pågår en konflikt mellom Norges Håndballforbund og Oslofjord.

Problemstillingen er nemlig ikke ny. Det stormet rundt OCC etter at Norges Håndballforbund i januar 2020 vedtok at alle håndballkamper skal flyttes fra OCC og Oslofjord Arena.

Begrunnelsen lå i at konferansesenteret og idrettsanlegget er eid av Brunstadstiftelsen, som videre er opprettet av Brunstad Christian Church (BCC). Håndballforbundet mente BCCs konservative samlivssyn strider mot idrettens verdier.

Dele
Share on email
E-post
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Bli med i diskusjonen
Flere

Aktuelle nyheter

Foto: NLA Høgskolen - logo

Flere skoler i Oslo bryter med NLA

Totalt ti skoler i og utenfor Oslo har sagt opp sin praksisavtale med NLA Høgskolen. For å sikre nok praksisplasser til sine lærerstudenter, har den

Foto: Julian Hochgesang fra Unsplash

Lufthansa blir kjønnsnøytralt

Lufthansa skal innføre kjønnsnøytralt språk, og vil derfor slutte å henvende seg til passasjerene ombord med uttrykket «mine damer og herrer». En rekke alternative  velkomsthilsener