Halvparten av britene føler at BBC ikke deler deres verdier

Foto: Rich Smith fra Unsplash
Foto: Rich Smith fra Unsplash

Nesten halvpartene av britene mener at BBC ikke lenger representerer deres verdier. I en undersøkelse utført av The Times sier britene at de føler at avstanden mellom dem og den metropoliserte eliten representert av BBC-ansatte i London er økende. Det skriver Document.no.

Avstanden mellom BBC og folket har aldri vært større. Kun 33 prosent mener at BBC representerer dem og deres holdninger.

(Hvor ble det av alternativet «very well»?)

De mest trofaste seere er fremdeles hvite, eldre briter. Og det er disse som nå har fått nok av BBCs venstrevridde mangfold som dukker opp i alt fra nyheter til krimserier. Det er brexit-britene som er aller mest misfornøyd med BBC. Den nye sjefen for BBC, Tim Davie, har sagt at han vil gjøre BBC nøytral igjen og at dette er hans førsteprioritet. Tidligere nyhetssjef Roger Mosey sier at BBC er mer på bølgelengde med en liberal seerskare i byene enn med resten av landet.

“The BBC is more in tune with a metropolitan and more liberal audience than it is with the rest of the country. The positive thing is that I’m certain Tim Davie is on the case . . . Top of the agenda for me would be real devolution to centres outside London and a much deeper understanding of audiences.”

Samlivsrevolusjonen har tidligere vist hva BBCs ønske om større mangfold betyr i praksis.

Document.no

Dele
E-post
Facebook
Twitter
LinkedIn
Bli med i diskusjonen
Flere

Aktuelle nyheter