Flere stater i USA vil forby dragshow for barn

Foto: Alejandro Cartagena fra Unsplash
Foto: Alejandro Cartagena fra Unsplash

En rekke lovforslag fremmes nå i flere amerikanske stater om å begrense eller forby dragforestillinger med fri aldersgrense.

Eventyrstunder for barn, arrangert av dragartister, er noe av det flere Republikanere ønsker å forby, skriver CNN.

 

Document,no skriver videre:

 

Ifølge avisen mener Republikanere at forestillinger ledet av dragartister utsetter barn for seksuelle temaer og symboler.

10 av de 11 statene som nå ønsker å begrense dragforestillingene, er Republikanske.

Etter hvert som dragkultur stadig har blitt mer mainstream, har slike show – som ofte viser menn som kler seg som kvinner, med overdreven sminke, mens de synger eller underholder et publikum, blitt underholdning også for små barn.

I West Virgina kan foreldre som lar barna sine se på dragforestillinger, bli pålagt å delta på foreldrekurs, sinnemestringskurs eller andre rådgivningstjenester.

Tennessee og Arizona søker å begrense «voksne kabaretforestillinger» på offentlig eiendom for å skjerme barn for dette, og i Texas vil barer og restauranter som viser disse forestillingene, offisielt bli kategorisert som seksuelt orienterte bedrifter.

 

Jonathan Hamilt, administrerende direktør for Drag Story Hour, en ideell organisasjon som har dragartister som leser for barn, mener fordommer er motivasjonen bak lovforslagene.

– Dersom drag ikke hadde sine røtter i skeiv kultur og skeivt miljø, tror jeg ikke dette ville blitt diskutert. Ingen forbyr klovner eller miming. Dette er ikke noe nytt, det er bare 2023-versjonen av hvordan homofobi ser ut, sier han.

– Når små barn sitter foran drag queens som er menn kledd som kvinner, tror du da at det hjelper dem eller forvirrer dem med hensyn til sitt eget kjønn? spør Arkansas’ delstatssenator Gary Stubblefield.

Han får støtte fra Tennessee-senator Jack Johnson.

– Dette lovforslaget er ikke anti-drag. Det er pro-barn, sier han, og legger til:

–  Jeg har ansvaret for å beskytte barn mot å bli utsatt for seksuelt eksplisitte dragshow som er upassende for et mindreårig publikum. Det ligner på lover som forbyr barn å gå på strippeklubb.

Sarah Warbelow, juridisk direktør for Human Rights Campaign, bemerket at lovforslagene ikke utgjør et direkte forbud mot dragopptredener, men biblioteker, bokhandlere, vanlige teatre og restauranter må overholde alle nye forretningsforskrifter, noe hun mener de ikke vil gjøre, så det er mer sannsynlig at de vil avlyse forestillingene.

– Noen dragshow kan faktisk være upassende for barn, erkjenner Shangela, men legger til:

– Du kan ikke karakterisere drag som en bestemt type show, på samme måte som du ikke kan karakterisere en tv-serie ut fra et bestemt program.

Warbelow mener at det er foreldrene som bør få bestemme hva barna deres skal få se.

– Drag-verdenen er ikke annerledes enn noe annet aspekt av underholdning i vår verden. Hvis du som forelder er bekymret for hva barnet ditt ser, så tar du heller et personlig ansvar for det, i stedet for at staten skal bestemme dette, avslutter hun.

Dele
E-post
Facebook
Twitter
LinkedIn
Bli med i diskusjonen
Flere

Aktuelle nyheter