Er Bibelen hatefull?

Foto: Priscilla Du Preez fra Unsplash
Foto: Priscilla Du Preez fra Unsplash

I et debattinnlegg her på idag.no stiller den pensjonerte predikanten Oddvar Høgevoll et spørsmål til kultur- og likestillingsminister Anette Trettebergstuen (Ap).

Høgevoll har vært sangevangelist utsendt av NLM i 40 år, og er en kjent stemme for mange på Sørlandet. I innlegget uttrykker han bekymring over det han oppfatter som politiske signaler om å ville kontrollere hva som får forkynnes i det offentlige rom.

Han skriver: «I Bibelen (som er mi lærebok) står det fleire stader, både i Det gamle testamentet (GT) og Det nye testamentet (NT), at Gud seier nei til homoseksuell praksis.»

På bakgrunn av dette spør han:

«Vurderer du, statsråd Trettebergstuen, at å forkynna dette er pr. definisjon «hatefull ytring», eller er det innanfor ytringsfridomen?»

Oppsiktsvekkende

Norge IDAG har forespurt departementet om svar på spørsmålet, og fikk da dette svaret fra seniorrådgiver Ketil Frøland:

«Vi ønsker ikke å gi tilsvar på dette innlegget».

– Likestillingsminister Anette Trettebergstuen (Ap) er altså ikke i stand til å bekrefte at man i Norge har lov å forkynne fra Bibelen. Det er ikke lite oppsiktsvekkende, kommenterer Tor-Bjørn Nordgaard, nettredaktør i Norge IDAG, i et intervju i TV-programmet Midt på dagen på TV Visjon Norge. (Se intervjuet øverst på siden her.)

– I et demokrati der styrende politikere ventes å ha en grunnleggende sans for menneskerettigheter, burde det ikke ta mange sekunder før ryggmargsrefleksen om å bekrefte ytringsfriheten og trosfriheten slo ut i – og resulterte i et raskt svar fra en ansvarlig statsråd. Et enkelt: «Ja, det er lov å forkynne fra Bibelen», er ikke for mye å be om av Høgevoll og alle de som deler hans bekymring, sier Nordgaard, og konstaterer:

– Statsrådens ikke-svar forteller oss at det dessverre ikke er en fjern tanke at loven om hatefulle ytringer kan bli brukt til å forsøke å slå ned på kristen forkynnelse i Norge.

Norge IDAG

Dele
E-post
Facebook
Twitter
LinkedIn
Bli med i diskusjonen
Flere

Aktuelle nyheter