Christina Ellingsen etterforskes for hatefulle ytringer

Twitter
Foto: Yucel Moran fra Unsplash

Lederen av Women’s Declaration International Norge (WDI), Christina Ellingsen, er innkalt til avhør mistenkt for å ha kommet med diskriminerende eller hatefulle ytringer på Twitter.

Jeg vet ikke hvem som har anmeldt meg og jeg vet ikke nøyaktig hvilken ytring det er snakk om. Det eneste jeg har fått opplyst av politiet er at det dreier seg om ytringer skrevet på Twitter-kontoene @wdinorway, @anothercell og @matriarkenN mellom oktober 2021 og januar 2022. Jeg tar ansvar for alt som er skrevet på disse kontoene. Jeg har skrevet at menn verken kan bli kvinner, jenter, lesbiske eller mødre, sier Ellingsen til Aftenbladet.

Hun er anmeldt for brudd på straffeloven paragraf 185 bokstav d – som skal verne kjønnsidentitet eller kjønnsuttrykk.

– Det finnes verken papirarbeid, kirurgiske inngrep eller tankemønstre som kan gjøre at hankjønn blir hunkjønn, sier Ellingsen.

Nekter straffskyld

Politiadvokat Marianne Aune bekrefter overfor Aftenbladet at politiet har fått inn en anmeldelse som gjelder hatkriminalitet. Blant annet av personvernhensyn kan hun ikke opplyse verken hvem som er anmeldt eller hvem som har anmeldt. Hun kan heller ikke si noe om innholdet i anmeldelsen.

– Vi er i en tidlig fase av etterforskningen og jeg kan ikke uttale meg om den. Av etterforskningsskritt er det naturlig i slike saker å avhøre en mistenkt, sier Aune, som er ansatt i nasjonalt kompetansemiljø innen hatkriminalitet.

LES OGSÅ: 22-åring dømt for hatefulle ytringer mot transperson

Ellingsen, som har status som mistenkt i saken, sier til Aftenbladet at hun er innkalt til avhør. Her vil hun etter alt å dømme bli konfrontert med de aktuelle twittermeldingene.

– Alle mine ytringer omhandler nødvendigheten av å kunne forholde seg til en objektiv, biologisk definisjon av kjønn, og om konsekvensene av å la subjektive oppfattelser legge føringer for hva som ansees som straffbart – spesielt for kvinner og jenter. Kvinner og jenter er hunkjønn og har kjønnsbaserte behov og rettigheter. Hvis norsk lov anser slike uttalelser som kriminelle, er norsk lov både kvinnefiendtlig og autoritær, sier Ellingsen.

Dele
E-post
Facebook
Twitter
LinkedIn
Bli med i diskusjonen
Flere

Aktuelle nyheter