Bakeri i Sverige i trøbbel på grunn av nei til likekjønnet ektepar

Foto: Ulysse Pointcheval fra Unsplash
Foto: Ulysse Pointcheval fra Unsplash

Et bakeri som drives av et kristent ektepar i Stockholm avslo å bake en bryllupskake til et likekjønnet ektepar og er kommet opp i store problemer. Det skriver den svenske avisen Dagen.

«Det har med å gjøre at vi tror på Gud og at Bibelen er Guds ord. Der er ekteskap i Bibelen en hellig pakt mellom en mann og en kvinne», skrev de i avslaget.

Kort tid etter hadde Sveriges Radio et innslag om saken og flere andre nyhetsmedier fulgte opp. Diskrimineringsombudsmannen besluttet å utrede saken, og ekteparet måtte forsvare seg skriftlig.

Ekteparet tilhører Evangeliska frikyrkan og uttalte til svenske Dagen at de mistenker at det homofile paret hadde utsett seg et bakeri drevet av kristne.

Blant annet inneholdt ikke bestillingen de vanlige spørsmålene om pris, utseende, smak og størrelse. At bryllupet skulle finne sted i september 2024, 18 måneder fram i tid fra bestillingsdatoen, var også uvanlig. Bakeriet lå også på motsatt side av byen fra det forlovede paret.

– Allerede da e-posten kom mistenkte vi at de «fisket etter noe», uttalte eieren til svenske Dagen i juli.

Pressetalsmann hos Diskrimineringsombudsmannen, Clas Lundstedt, sier at utredningen fortsatt pågår.

– For det første handler det om å se om det finnes tilstrekkelig med juridisk grunnlag for å ta en beslutning, eller om vi må be om tilleggsopplysninger. Både personen som har anmeldt, så vel som bakeriet, kan derfor få komme med ytterligere synspunkter.

Han kan derfor ikke fastslå hvor lang tid det vil gå før en beslutning foreligger.

Kvinnen som anmeldte bakeriet, ønsker ikke å uttale seg til avisen.

Eierne har på sin side koblet en advokat inn i forbindelse med Diskrimineringsombudsmannens undersøkelse.

– Vi har mange LHBT-kunder som bestiller kaker og brød hos oss. Men når det gjelder bryllupskaker blir det veldig spesielt, for vi mener det er et symbol på et hellig sakrament. Vi vil ikke gå på kompromiss med vår tro, har eieren uttalt til svenske Dagen.

Dele
E-post
Facebook
Twitter
LinkedIn
Bli med i diskusjonen
Flere

Aktuelle nyheter