Svensk frikirke godkjente vigsling av homofile – en annen menighet melder seg ut av Evangeliska Frikyrkan

Foto: Joshua Eckstein fra Unsplash
Foto: Joshua Eckstein fra Unsplash

Forrige søndag skrev Dagen om Immanuelskyrkan i Örebro som blir den første menigheten i Evangeliska Frikyrkan (EFK) som vier likekjønnede par.

EFK samler drøyt 33.000 medlemmer fordelt på 290 menigheter i Sverige.

– Nå er tiden inne for oss. Samtidig har vi hele veien hatt en tett dialog med EFK-ledelsen og ønsker i høyeste grad å fortsette å være en del av kirkefellesskapet, sa forstander Johan Arenius i Immanuelskyrkan.

Nasjonal toleranse

Ledelsen i EFK svarte med at de tolererer avgjørelsen, men er kritiske.

– Vi har et ekteskapssyn i EFK om at vi gifter oss som mann og kvinne, men det står ingenting i våre vedtekter om hva som skjer når en menighet gjør det på annen måte. Derfor kan ingen si hva de får eller ikke får gjøre, sa Ingemar Forss, leder i EFK.

Immanuelskyrkans beslutning og kirkesamfunnets toleranse har fått flere menigheter til å reagere, men ingen går så langt som Korskyrkan i Gävle. De melder seg ut av EFK.

Samuel Liljeblom understreker likevel til avisen Världen i dag at avgjørelsen ikke skjer i affekt. Han forteller at ledelsen i Korskyrkan begynte å be om og diskutere forholdet til EFK for ett år siden da ulike teologiske syn på opplevd homofili kom på bordet.

– Det har vært mange mailer fra EFK om å være med i ulike diskusjonsgrupper for å snakke om denne saken, både ansikt til ansikt og via Zoom. Det er dette nesten alt har handlet om, også i lukkede ledergrupper på Facebook, sier Liljeblom.

Som følge av disse signalene har det til og med vært snakk om å splitte hele organisasjonen i to, skriver Världen i dag. Liljeblom sier han er kontakt med mange andre pastorer som lurer på hva de skal gjøre.

 

Dagen

Dele
E-post
Facebook
Twitter
LinkedIn
Bli med i diskusjonen
Flere

Aktuelle nyheter

Den gode familien

Har du noen gang hatt behov for å forsvare ekteskapets posisjon uten å måtte bruke teologiske argumenter, men ikke hatt tilgang til relevante fakta? Da