Psykologspesialist advarer mot SV-forslag

Medisin
Foto: Kendal fra Unsplash

KJØNNSFORVIRRING: Til avisen NorgeIDag advarer psykologspesialist Marit Johanne Bruset om at vi nå kan komme til å stå overfor en av de største medisinske skandalene siden innføringen av lobotomi i 1948.

Til NorgeIDag viser Bruset til at flere politiske partier den senere tiden har sluttet seg til et krav fra den nye radikale kjønnsideologiens lobbygrupper om et utvidet tilbud om kjønnskorrigerende behandling. Dette temaet var en del av pakken med forslag fra Ap om «styrking av LHBTI-politikken», som ble avvist av Stortinget i desember. Nå ligger et forslag fra SV til behandling hos Helsekomiteen. Den skal avgi innstilling 11. februar, og saken er foreløpig satt til behandling i Stortinget 25. februar.

Dette skal Stortinget nå ta stilling til

Forslaget handler om å sikre «alternative behandlingstilbud for transpersoner». SV tar til orde for å fjerne behandlingsmonopolet hos Nasjonal behandlingstjeneste for transseksualisme på Rikshospitalet, og at hormonbehandling og brystkirurgi skal tilbys flere steder landet.

De vil også at personer som har fått avvist forespørsel om «kjønnsbekreftende behandling» skal sikres ny vurdering og kortere ventetid.

I tillegg ber de regjeringen «vurdere skandinavisk samarbeid for samordning av det kirurgiske tilbudet om kirurgi på kjønnsorganer, for eksempel ved Karolinska Universitetssjukhuset, for å sikre god nok kvalitet gjennom et stort nok behandlingsvolum».

NorgeIDag

Dele
E-post
Facebook
Twitter
LinkedIn
Bli med i diskusjonen
Flere

Aktuelle nyheter