Oslo by krever tilslutning til byens verdier

Operaen, Oslo
Foto: Arvid Malde fra Unsplash

I kjølvannet av Hans Geelmuydens uttalelser om mangel på mangfold i kommunikasjonsbransjen, benytter Oslo kommune seg av anledningen til å kreve tilslutning til kommunens verdier fra sine leverandører. Det er Resett som skriver dette:

Det er fra Plan- og bygningsetaten at utspillet kommer gjennom Bykuben – Oslos senter for byøkologi’.

Plan- og bygningsetaten ligger under Oslo kommune og er kunder av GK, skriver DN som har kontaktet byrådsleder Raymond Johansen.

– I en tid der vi trenger å bygge broer mellom folk, brenner Hans Geelmuyden broer. Og han er ikke alene om det. Hver dag skriver folk, og spesielt menn på vår alder, lignende ting på sosiale medier.

Og Johansen fortsetter:

– Enkeltuttalelser som dette er i seg selv problematiske nok, men viktigere er det at vi begynner å se noen mønstre og strukturer i samfunnet vårt. Fellesskapet er ikke sterkt nok. En del føler seg utenfor, mens andre mener de kan heve seg over andre mennesker. Slik kan vi ikke ha det. Jeg håper ikke at den viktige debatten som nå pågår om mangfold vil koke bort i Geelmuydens ukloke uttalelser.

Og hans underordnede gir sitt besyv med. Oda Eline Bodsberg Stræte er kommunikasjonsansvarlig i Bykuben:

– Bykuben har kontrakt ut 2021 med Geelmuyden Kiese om teknisk bistand til chatbot og innholdsproduksjon for kampanjen «Min grønne utfordring.» Bykuben har ikke på noe tidspunkt hatt direkte kontakt med Hans Geelmuyden, kun rådgivere i selskapet, skriver Stræte og fortsetter:

– Bykuben vil for fremtiden sørge for å legge inn i våre kontrakter at vi vil at tilbyderne skal kunne identifisere seg med Oslo kommunes verdigrunnlag. Vi jobber for mangfold og muligheter for alle, og ønsker at samarbeidspartnerne våre skal kunne stå for det samme.

Det er ikke vanskelig å forstå at det er flere som kan ha problemer med å identifisere seg med verdiene til regnbuebyen Oslo, men fra nå av er de altså uønsket som kunder hos Oslo kommune. Det hele smaker av brudd på diskrimineringsloven.

Dele
E-post
Facebook
Twitter
LinkedIn
Bli med i diskusjonen
Flere

Aktuelle nyheter