Første likekjønnede ektepar i Montenegro

Foto: Sandy Millar fra Unsplash
Foto: Sandy Millar fra Unsplash

Det første likekjønnede forholdet i Montenegro ble offisielt registrert søndag 25. juli, opplyser landets medieminister Tamara Srzentic.

 I dag er viktig dag for LGBT-samfunnet i Montenegro, og jeg er stolt over at det første likekjønnede partnerskapet har blitt registrert i vårt land, sa Srzentic ifølge statlig fjernsyn.

Ministeren ga ingen opplysninger om paret.

Loven som likestiller likekjønnede partnerskap med heterofile ekteskap, ble vedtatt av nasjonalforsamlingen i Podgorica i juli i fjor. Den møtte massiv motstand fra den serbisk-ortodokse kirken.

Homofile par får fortsatt ikke adoptere barn i Montenegro.

President Milo Djukanovic og statsminister Zdravko Krivokapic prøver å styre Montenegro, tidligere en del av Jugoslavia, i en vestlig retning. Landet er allerede medlem av Nato og ønsker å bli del EU.

Dele
Share on email
E-post
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Bli med i diskusjonen
Flere

Aktuelle nyheter

Foto: iTromso - Barnepride

Barne-Pride i Tromsø

Fredag feiret fire barnehager i Tromsdalen Pride med barna. Nedenfor Tromstun ungdomsskole gikk avmarsjen for en felles parade, ledet an av initiativtaker Tromstun barnehage. I

Foto: Cecilie Johnsen fra Unsplash

Abigail Shrier

Forfatteren av boka The Irreversible Damage: The Transgender Craze Seducing Our Daughters,  Abigail Shrier har kommet med flere tekster der hun forteller om sitt liv