Espen Ottosen tapte i PFU

Foto: Skjermdump fra VGTV
Foto: Skjermdump fra VGTV

VGTV-serien “Homoterapi” var kontroversiell. Flere av de kristne aktørene mente seg brukt av VG, og en av dem som reagerte, var Espen Ottosen. Ottosen mente at programleder Morten Hegseth ikke var en uavhengig journalist, men like mye en aktivist, at han derfor hadde en uryddig dobbeltrolle.

Onsdag konkluderte PFU med at VG ikke har brutt god presseskikk.

I desember sa Espen Ottosen til Vårt Land:

– Først møtte han meg som en programleder eller journalist som understrekte at han ville finne ut hva jeg mente. Deretter opptrådte han som en aktivist og en politisk aktør som sterkt kritiserte det jeg står for – og også har gjengitt mitt ståsted på en lite fair måte.

Onsdag var saken tema for Pressens Faglige Utvalg. De konkluderte med at VG ikke har brutt god presseskikk. Utvalget mener VG har tydeliggjort at journalistikken er subjektiv.

PFUs sekretariat understreker ifølge Vårt Land at det må være rom for meningsbærende og subjektiv journalister. De vektlegger at programlederen ikke har dekt det journalistiske arbeidet om serien i etterkant. Hegseth var leid inn som programleder og er ikke fast ansatt som journalist.

PFU-møte 29. april 2020

Dele
Share on email
E-post
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Bli med i diskusjonen
Flere

Aktuelle nyheter