Finsk politiker kritiserte kirkens Pride-engasjement, etterforskes for hets

Hva innebærer kampen mot det som populært kalles hatretorikk og hets mot folkegrupper? I Finland viser anklagene mot riksdagsrepresentanten Päivi Räsänen, tidligere innenriksminister og partileder for Kristdemokratene, at selv politisk arbeid blir rammet av innstrammingen av ytringsfriheten.

Det er nettstedet Exakt24 som skriver at Päivi Räsänen er blitt innkalt til avhør hos politiet etter at hun uttalte seg kritisk til den evangelisk-lutherske kirkens engasjement i Pride-festivalen i Helsingfors. Hun etterforskes som mistenkt for hets mot en folkegruppe.

Den kristendemokratiske politikeren mente at det er feil å opphøye «skam og skyld til noe det er grunn å være stolt av», og skrev tidligere i år at hun ikke klarer å se at Bibelens budskap er forenlig med en Pride-festival.

Om Räsänen blir dømt, risikerer hun bot eller i verste fall fengselsstraff. Selv mener hun hennes uttalelser bør beskyttes av religionsfriheten.

Spørsmålet er om ikke demokratiet selv bør beskytte hennes ytringsfrihet. Men i våre dager er det hele snudd på hodet. Det liberale demokratiet er mer opptatt av å beskytte «sårbare» grupper mot kritikk enn ytringsfriheten som sådan.

Del med andre

Share on email
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on google
Share on pinterest
Share on reddit
Share on print

Siste fra nyheter

Siste fra artikler